6727 Szeged, Dárda utca 12.
2400 Dunaújváros, Akácfa utca 17.

06 62 548 535
06 25 502 700

Kártevőmentesítés, Kértevőirtás!

ELTŰNNEK A CSÓTÁNYOK, DARAZSAK!

“Akinek már volt része benne, az tudja igazán, mennyire kellemetlen, esetenként veszélyes lehet, ha az ember házát, lakását ellepik a rovarok. Hangyák, csótányok, darazsak. Ellenük csak az alapos rovarirtás jelent védelmet. Családi házaknál főként a házi- vagy fáraóhangya található. Egy idő után nagyon elszaporodnak, képesek megtalálni az utat a fal résein át a lakásba. Mielőtt még ez megtörténne, érdemes alapos permetezést végezni kívülről-belülről. A tapasztalatok szerint egy védekezés elég a rovarok ellen egész idényre.


Panellakásban már kissé összetettebb a helyzet. Ezekben az épületekben nagy az esély arra, hogy a hangyák mellett a csótányok is megjelennek. Mivel ezek a rovarok csőrendszerekben és vizesblokkoknál közlekednek, valamennyi lakásban, sőt az alagsori helyiségekben és a lépcsőházban is ajánlott elvégeztetni a kártevőmentesítést.

A csótányok mellett gyakran megjelenik a lakásokban a fáraóhangya is. Ez egy apró vöröshangya, ami mindenbe belemászik. Volt rá példa, hogy a fészkét egy üres videokazetta tartójában találták meg. Okkal tarthatunk a darazsaktól is, amelyek a hideg megérkezéséig keseríthetik a napjainkat. Csípésük nem csak fájdalmas,de veszélyes is lehet. Évről évre egyre több ember szenved a méh, vagy darázscsípés okozta allergiától. A Fedora Plus Kft.-hez minden évben egyre több megrendelés érkezik darázsirtásra. Nem csak a családi házak falréseiben vagy padlásain alakítanak ki fészket, hanem az erkélyeken, tetőkön is. Ezek mellett a gyakran megjelenő rovarok mellett sajnos találkozhatunk az alagsorokban elterjedt bolhákkal, az ágyakban, szőnyegekben meglapulható poloskákkal és nagyon veszélyesek a főben, bokrokban vagy a fákon megbújó kullancsok is.

Minden ártó, kellemetlen rovarnak meg van az ellenszere, ellenük a leghatékonyabb segítséget környezetkímélő irtószerekkel szakemberek tudják adni!”

LEGGYAKRABBAN ELŐFORDULÓ KÁRTEVŐK ÉS NÉHÁNY SZÓ FELÉPÍTÉSÜKRŐL, ELŐFORDULÁSUKRÓL:
ROVAROK:

Csótány

Erősen lapított testű, csápos rovar. Fénykerülő, rejtőzködő életmódot élnek. Járásunk fürge, igen gyors. Nedves közeget kedvelik. Elterjedt fajok:-német csótány
– konyhai csótány
– amerikai csótány

Ágyi poloska

Rozsdabarna, szárnyatlan, szipókás rovar. Fénykerülő, vándorló életmódot él. Búvóhelye: falrések, ágyrepedések hézagaiban.

Bolha

Fényes testű, sötétvörös, gesztenyebarna, lapos szárnyatlan rovar. Fénykerülő életmódot folytat. Elterjedése leginkább háziállatok révén.

Légy

Vaskos, zömök felépítésű. Meleget, napsütést kedveli. Árnyékos, huzatos helyeket kerüli.

Darázs

Nagy termetűek, testük fekete-sárga rajzolatú, enyhén szőrösek. Fészküket padláson, ablaktokokban, föld alatt alakítják ki.

Hangya

Kis termetű, bolyban élő rovar. Elterjedt faja: fáraó hangya. Meleg helyeket kedveli.

RÁGCSÁLÓK:

Egér

Sárgás-szürkés-fekete színű. Farka testhosszával megegyező. Éjjel tevékenykedik, zajra érzékeny.

Patkány

– házi patkány
Barnásfekete színű, füle hosszú, farka testénél hosszabb, szőre selymes fényű, tiszta. Meleg, száraz helyet kedveli.
– vándorpatkány
Szürkésbarna, füle rövid, farka testhosszánál rövidebb, szőre gyakran szennyezett. Földlyukakban él.