6727 Szeged, Dárda utca 12.
2400 Dunaújváros, Akácfa utca 17.

06 62 548 535
06 25 502 700

Bemutatkozás

A Fedora-Extra Kft. Magyarország egyik legismertebb fertőtlenítő és kártevőirtó vállalkozása. Cégünk több mint 20 éve végez országszerte közegészségügyi rovar és rágcsálóirtást. Célunk egy olyan, környezet kialakítása és megtartása, ahol mi emberek és állataink egyaránt egy olyan környezetben élünk ahol nem kell félnünk semmiféle kártevő „támadásától”.

Munkánkat a legkorszerűbb technológiával, a környezet számára legkevésbé veszélyes, specifikus anyagok használatával végezzük, ami a HACCP környezetkímélő vegyszerekkel történő munkavégzésére irányuló elvárásainak maximálisan eleget tesz. Váltott vegyszeres kezelést alkalmazunk, a rezisztencia kivédése érdekében. Emellett az ár/érték aránya is igen kedvező partnereink számára. Kizárólagos importőrei vagyunk a Spanyol QUMICA DE MUNGUÍA S.A. irtószergyártó kiváló termékeinek: Actibiol IGR Flow, Actibiol EC50.

Minden esetben garantáljuk a minőséget, szakszerű munkát, és a hozzá tartozó teljes dokumentációt, és partnerünk teljes körű tájékoztatását.

Cégünk folyamatosan követi a szakmában történő technikai újításokat, hogy a kártevő mentesítést zökkenőmentesen és még hatékonyabban tudjuk elvégezni, mind az irtószeres és irtószermentes technológiák, felhasznált eszközök, és a munkavédelem terén.

A vezetőség minőség iránti elkötelezettségének a minőség- és környezettudatos magatartásával példát mutatva kíván hangsúlyt adni, ezért kiépítette és bevezette az MSZ EN ISO 9001: 2001 MSZ EN ISO 14001: 2005 szabványok szerinti integrált minőség- és környezetirányítási rendszert, amelynek alapvető célkitűzéseit és fejlesztési irányait az érdekelt felek elégedettségének reális értékelése alapján határozta meg. A minőségirányítási rendszer keretében felügyelt folyamatok működtetésével és folyamatos fejlesztésével biztosítjuk a Megrendelőink által elvárt megbízható szolgáltatási színvonalat.

főoldalkép

Lehetővé tesszük, hogy minden alkalmazott megismerje a Cég minőségpolitikáját, a minőség- és környezetirányítási rendszer alapvető céljait, felépítését, és működési előírásait. Minden munkatársunkat támogatunk abban, hogy a korszerű ismereteket elsajátítsa, illetve szakértelmével és gyakorlati tapasztalataival a termék szolgáltatás minőségének emelését elősegítse. A tevékenységben csak az előírt szakképesítéssel rendelkező személyek vehetnek részt.

A kártevők által okozott gazdasági károk nagyon jelentősek és egyre jobban szaporodnak. Tavasszal, amikor elkezdődik a felmelegedés, megkezdődik a rovarok lárváinak kikélése és szaporodása is, valamint a rágcsálók is gyakrabban fognak előfordulni már nem csak a meleg otthonban, irodában, hanem a külső környezetünkben is. A kellemetlen érzeten kívül, amit a jelenlétük vált ki, talán jelentősebb annak a tudata, hogy elég magas a betegségterjesztő szerepük is. Éppen ezért nagyon fontos a maximális biztonság megteremtése és a folyamatos védelem. Erre több szerződtetett, szakképzett egészségügyi kártevőirtónk valamint egészségügyi gázmesterünk is van, akik már több mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek ebben a szakmában.

Szolgáltatásaink

Vállaljuk mindennemű rovar (csótány, hangya, svábbogár, ágyi poloska, bolha, darázs) valamint rágcsálók irtását, és teljes körű fertőtlenítést.

Alkalmazott technológiák

  • hideg-meleg ködképzés
  • permetezés
  • csapda kihelyezés

Felhasználásra kerülő irtószerek

A felhasználható irtószereket az „Országos Közegészségügyi Intézet” engedélyezi, ettől eltérni nem lehet. A rejtett életmódú rovarok ártalmának kivédésére elsősorban a permetezés alkalmas, amellyel a behurcolt rovarok elpusztíthatók, így megtelepedésük és elszaporodásuk megakadályozható.

Rovarirtás, ágyi poloska és bolhairtás

Alkalmazott technológiák

  • hideg-meleg ködképzés
  • permetezés
  • gélezés

A rovarirtás alapművelete a permetezéssel történő tartós méregmező létesítése. A méregmezővel való érintkezés biztosabbá tétele érdekében a rovarok rejtekhelyről történő kiűzése hidegköd képzéssel történik. Az Európai Unió ajánlásainak megfelelően történő, környezetkímélő technológia a gélezés, alkalmazásával tisztábban és gyorsabban lehet egy adott területen a rovarirtást elvégezni. Ennél a technológiánál nincs szükség különösebb előkészületekre.

A legkorszerűbb mikro-kapszulázott vegyszerekkel dolgozunk a rezisztencia kivédése érdekében váltott kezeléssel. A sikeres munka érdekében előzetes területbejárást tartunk, felderítjük a rovarok mennyiségét és milyenségét ( csapdázás ). Ennek a tudásnak a birtokában választjuk ki vegyszerfegyverként a megfelelő vegyszereket, melyeket alkalmazni fogunk. Ágyi poloska és bolhairtás esetén a maximális eredmény elérése érdekében minimum kettő, maximum három kezelés szükséges, három hetes periódusokkal.

Rágcsálóirtás

A rágcsálóirtás korszerű, második generációjú véralvadásgátló hatóanyaggal készített felhasználásra kész mérgezett csalétekkel történik. Az első alkalommal - a rágcsálófertőzöttség feltérképezése után - kihelyezzük, ill. feltöltjük az Uniós szabványnak megfelelő zárható dobozokat. A továbbiakban pedig jegyzőkönyvezéssel ellenőrizzük és feltöltjük azokat.

Fertőtlenítés

Széles spektrumú hatóanyagokkal dolgozunk, melyek az állattenyésztésben és az élelmiszeriparban falak, padozatok, továbbá mindenféle felületek, gépek, berendezések, lábfürdők, szállító eszközök fertőtlenítésére használható. Teljes körű fertőtlenítést vállalunk elhunytak után, bűntények, balesetek helyszínén, emberi, állati ürülék által szennyezett területeken, csőtörések után. Elsősorban klinikák, orvosi rendelők, szociális intézmények, tömegszállások, rehabilitációs központok, uszodák, átmeneti és hajléktalan szállók, és élelmiszer előállító egységek kérik professzionális technológiánk alkalmazását.

Szaktanácsadás

Minden kollégánk szakképesítéssel rendelkezik. A Fedora-Extra Kft. szakemberei minden felmerülő kérdésre korrekt szaktanácsot adnak, akár már fertőzött terület kártevő-mentesítéséről van szó.

Szolgáltatásunkat országszerte széleskörűen végezzük.

Jelen vagyunk ipari és mezőgazdasági területeken, élelmiszer áruházláncoknál, fürdőkben, szállodákban, éttermekben, egyéb vendéglátóhelyeken, élelmiszer előállító üzemekben, önkormányzatok által fenntartott intézményekben, egészségügyi intézményekben, kórházakban és klinikákon.

Ipari létesítmények esetén mindenképpen az adott cég profiljához igazodunk, ennek megfelelően választjuk ki az alkalmazásra kerülő technológiát és irtószereket. Minden ipari létesítmény esetében egyedi rágcsálóirtási tervet készítünk, a fertőzöttség csökkentése és megszüntetése érdekében. Az adott cég nevére kiállított dokumentációban folyamatosan rögzítjük tevékenységünket, munkatervet, mérgezési térképet készítünk, fogyási naplót vezetünk a kihelyezett irtószerekről, és minden esetben elektronikus lejelentést végzünk a hatóságok felé.

Éttermek, élelmiszer előállító egységek rovar és rágcsálómentesítésére a HACCP előírásai az irányadók. A munkavégzés során igazodunk megrendelőink munka- és napirendjéhez, vendéglátó egységekben gyakran nyitvatartási időn kívül végezzük el a kért szolgáltatást.

Az önkormányzatok által fenntartott intézmények esetében különös gondot kell fordítani az iskolák, óvodák, bölcsődék kártevő mentesítésére. Elsődleges szempont, hogy a kiválasztott irtószer minél környezetkímélőbb legyen, illetve nagyon fontos, hogy a kihelyezett irtószerekhez illetéktelen személyek ne tudjanak hozzáférni. Rovarirtás esetén előnyben részesítjük a géles technológiát. Rágcsálóirtás esetén pedig zárható biztonsági szerelvényekben helyezzük el a speciális irtószereket.

Kórházak, klinikák esetében a legkorszerűbb irtószereket alkalmazzuk annak érdekében, hogy a legkisebb környezeti terhelés mellett a maximális hatékonyság kerüljön előtérbe. Minden esetben igazodunk az adott intézmény rendjéhez. Munkánkat a lehető legrövidebb határidővel, akár 2 órán belül elvégezzük. A kórház higiénia a legmagasabb minőségi és üzembiztonsági követelmények teljesítését igényli. Nagy felelősséggel és kockázattal jár az ilyen típusú feladatok ellátása, hiszen közvetve vagy közvetlenül, emberéletek múlnak kollégáink munkáján.

Több éve sikeresen végezzük lakótelepi és társasházi lakások csótányirtását. Egyedülállóan kedvező árú és feltételű, több irtást és garanciát tartalmazó csomagot hoztunk létre, kifejezetten a lakosság részére. Lakásszövetkezetek, társasházak részére egyedi árajánlatot készítünk, annak megfelelően, hogy a komplett ház vagy csak a közös helységek rovar- és rágcsálómentesítéséről van szó.

Referencia munkáink

Számos kiemelkedő referenciával rendelkezünk, ezek közül néhány

SZTE egyetemek, kollégiumok és klinikák
összesen kb 220000 m2
Szegedi Fegyház és Börtön
összesen kb. 100000 m2
IKV Zrt. Szeged
Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt.
Napfényfürdő Aquapolis Szeged
összesen kb. 50000 m2
Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő
Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata
Mórahalom Városi Önkormányzat
Hódmezővásárhelyi Önkormányzat
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság
intézményei megyei szinten
Bauhaus Hungary Barkács Szakáruház
Dechatlon Magyarország áruházai
Reál Hungária Élelmiszer Kft. áruházai
Rónasági Gasztro Sütőipari Kft
Zabosfa Kertész Kft.
Magyar Vöröskereszt
Honvédelmi minisztérium

Köszönjük, hogy figyelmével megtisztelt bennünket, egysikeres üzleti kapcsolat reményében várjuk visszajelzését!

Üdvözlettel:

Horváth István